På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron. När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör, så kommer det till Regnbågsbron. Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner så att de kan springa och leka tillsammans. Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken, och våra vänner har det varmt och skönt. Alla djur som har varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör; de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider. Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak; de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran. Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, hans ben bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen. Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet, och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur som så länge varit frånvarande från ditt liv men aldrig från ditt hjärta. Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...

Ariel 2007

Ariel var en var en smäcker tik  med feminint uttryck.

Ariel var en väldigt vass rottis förstog vi  och att det inte funka att ha henne ihop med barn och deras kompisar.

När vi fick hem henne vid 8v så var vi ute i trädgården för att bekanta oss och hon kommer till mig och jag lyfter upp henne då förvandlas hon till ett monster hon visar hela garnityet och morrar dovt och jag undrade vad har jag köpt och på den vägen fortsatte det vi var på flertal kurser. Första kursen vi gick på för valpar  ingick i köpet och när vi står och väntar på instruktioner så kommer hon i kontakt med en kull syster som tittar på henne och vänder sig om och skvätter henne i ansektet .Dom övriga kurserna vi gick hade jag och Ariel delade meningar om hur det skulle vara men trägen vinner.

Vi hade 2 sidor på Ariel den ena var mjuk och följsam lyhörd ochvar lätt att lära, den andra var svarta ögon stel och morra och dom här sidorna växlade hon imellan från dag till dag.

Jag gick en klick kurs med henne och hon fattade gallopen rätt fort men en övning blev fel pga att instruktören skulle närma sig Ariel och hon skulle då stå med alla tassar i golvet innan hon fick hälsa, när vi övar ställer sig en av deltagarna på min vänstra sida och Ariel är ca 1m ifrån henne oc när hon lyfter armen så sitter Ariel fast i den och enligt klickens alla regler så ska man lämna det inträffade oberört för fyar man så kommer hunden ihåg det och tar det posetivt för mottot var att kan man träna späckhuggare så kan man träna allt..

Hon använder handla först och tänk sen samtidig som hon lurade dig visa att du var välkommen och i nästa stund bli stel och morra  ,vi kunde inte lita på henne så vid 3 års ålder fick hon somna på vetstationen och det tog 3 tim efter som hon ville bitas trotts munkorg och sen så funkade inte dom lugnande sprutorna..

Nästan alla blev avlivade i denna kull pga deras dåliga lynne.

Ajtti 2011

Det lilla inköpta tillskottet, Ajtti var en enveten och bestämd tjej som trodde hon kunde bestämma och vi hade tängt att ha henne i avel .
Hon hade förutsättningarna att få mycket päls och hon var söt liten tjej..

Men det blev inte så vid ca 12v  började hon att hår bort fall på nos ryggen och det såg ut som hon ståt och skavt sig i mellan hundgårdarna där hon stog med dom andra.
Detta blev mer så då trodde vi att dom andra var på henne då hon tappade mer päls.Vi tog bort henne från dom andra för hon skulle få vara ifred men det hjälpte inte utan det blev ännu mer ,det så ut som skorv som bebisar har,man kunde ta i en liten tuss i ansektet och den lossade.
Vi gick till vet och dom tog hud prov eftersom hon skulle vara i avel.
I väntan på svar så blir hon värre nu är det i nästan hela ansektet ,svansens utsida ,under hakan, hudförändringar ,öronen har vikt in sig so blod öra kan se ut och påminner om en sheltis öron, på alla ben och det började gå på klorna amt muskelaturen hon ömmade när hon hoppade och mjäll i pälsen  vi kontaktar vet igen och blir hänvisade till blå stjärna..
Jag pratar med dom när svaret kommit och det var:
Dermatomyosit
Eller som den heter ischemisk dermatopati är en väldig sällsynt sjukdom som främst drabbar shetland shepdog och Collie den är ärftlig och kommer i tidig ålder och sen kommer den i skov och den leder till död.
Som Blå stjärna förklarade så är det imunförsvaret som är nedsatt vilket gör att syret i blodet som ombesörjer hudens hårsäckar är påverkat vilket leder till att hårsäckarna dör.
Den här sjukdomen finns även hos människor och då omfattas den av reumatiska aspekten , så man kan förstå hundens plåga .. 
Enligt rasklubben så är Ajtti den första Tyskmittel som har drabats av detta.

Enligt Blåstjärna så skulle man inte använda samma par igen och vad som triggat igång detta vet man inte .

det är bara otur att dessa 2 fick somna in

Teddy som var äldre vid insjuknadet i en liknande sjukdom ,är på mammas sida syssling och dom har samma pappa .

Ajttis altenativ var att inte vistas i sol, smörjas varje dag och inte kunna vara med dom andra pga den sköra huden,alt en broms medicin som man måste söka dispans på och den kanske inte funkar eller så gör den det och det blir livs lång medicin.

Ajtti fick somna in 6 mån gammal. -2011

Så här såg hon ut....

här ser man öronen som viker sig

halva nosen blev slät och läpparna ljusna

Spike 2014

Tarizza 2015

Mio 2017

Baylis 2018

Zack 2018

Harley 2018

Isa 2021

Millie 2021

Cassie 2021

Helix 2021